Hvilke IT-driftsydelser kan din virksomhed outsource?

aug 31, 2020 | IT-drift, IT-support

Ved at outsource din IT, lader du nogle specialister helt eller delvist overtage driften af din virksomheds IT. Når vi siger ’helt eller delvist’, er det fordi du selv kan bestemme i hvilken skala, du vælger at outsource din IT-drift. Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvilke IT-elementer, det giver mening at outsource, og derfor handler det om at finde den IT-outsourcing-løsning, der skaber mest værdi for din virksomhed. Og det er det, vi skal kigge på her.

I dette indlæg dykker vi ned i, hvilke IT-driftsydelser du kan outsource til en IT-leverandør.

Outsource de dele af din IT-drift, der giver mening

Når du outsourcer, gør du det typisk, fordi der er nogen, der kan løse IT-opgaverne bedre eller billigere, end din virksomhed kan in-house. Derfor handler det om at vurdere, hvad der skaber mest værdi og mindst besvær i din virksomheds konkrete tilfælde.

Som nævnt ovenfor kan outsourcing af din IT-drift se ud på forskellige måder – det er ikke en alt-eller-intet-løsning. Grundlæggende har du mulighed for at outsource al din IT, men du kan også sagtens nøjes med at outsource udvalgte områder. Har du en stor intern IT-afdeling, er det klart, at scenariet og behovet vil være anderledes fra en virksomhed, der kun har 1-2 medarbejdere med IT-fokus. Det handler altså om at finde ud af, hvad der giver mening for din virksomhed.

 

Afdæk behov og udfordringer for din IT

Alle IT-ydelser kan outsources. Din første opgave består derfor i at finde ud af, hvilke behov og udfordringer, der er i virksomheden. Hvilke overordnede IT-behov har I? Er IT f.eks. en afgørende faktor for forretningen og dens økonomi; og hvad sker der, hvis den ikke fungerer som forventet? Hvor mange ressourcer kræver virksomhedens IT-drift som udgangspunkt; og hvordan påvirkes ressourcerne, når IT ikke fungerer?

Når du afdækker dette område, bør du tage de økonomiske briller på og gå lidt systematisk til værks. Ikke alle er klar over, hvor mange ressourcer, der reelt bruges på IT-drift, og derfor bør du, inden du vælger en outsourcing-løsning, skabe overblik over hvor mange ressourcer, der anvendes på IT i dag, og hvordan.

Derudover handler det om at finde ud af, hvilke kompetencer du har internt. Her bør du kigge på, om dine IT-medarbejdere har tiden og kompetencerne til at håndtere hele IT-driften og de udfordringer, der potentielt opstår undervejs. Dækker din IT over nogle unikke eller specielle elementer, kan det være en fordel at finde en ekspert (eksternt) inden for det specifikke område, fremfor at oplære en intern medarbejder.

Læs mere om, hvordan du vurderer, om IT-outsourcing skaber værdi for din virksomhed her.

Hos Comby gør vi meget ud af det indledende og afdækkende arbejde forud for en outsourcing-løsning, så vi sikrer, at både du og vi kommer hele vejen rundt om virksomhedens IT. Det gør vi for at give dig den bedste rådgivning i, hvilke IT-ydelser det vil være fornuftigt at beholde in-house, og hvilke du bør outsource.

Disse IT-ydelser kan outsources

Som sagt kan du i bund og grund outsource alle IT-ydelser. Hos Comby deler vi outsourcing-elementerne op i to områder: Managed Services og Hosted Services.

 

Managed Services

Mange virksomheder vælger at outsource selve driften og brugersupporten på deres IT. Hos Comby kalder vi dette for ’managed services’. Alle vores IT-driftsydelser samt vores brugersupport er managed services, og de dækker over:

  • IT-drift – Herunder netværk, desktop- og serverovervågning, patch-management, antivirus og data-backup
  • Brugersupport
  • Softwareopdateringer
  • Print
  • Teknisk bistand og rådgivning

Du kan selv vælge, hvilke af ovenstående ydelser, du vil outsource. Vi leverer de managed services, din virksomhed vælger som en del af jeres specifikke IT-aftale, men I ejer selv systemerne.

 

Hosted Services

Mange virksomheder ønsker også at outsource deres hardware gennem hosting. Det kalder vi ’hosted services’, og de dækker over:

  • Webhotel
  • Microsoft365
  • Almindelig serverhosting
  • Webshop og betalingsløsninger

 

Præcis hvilke ydelser – om det er hostede eller managed – du vælger at outsource, afhænger af, hvordan din virksomheds interne struktur og ressourcer ser ud (som vi var inde på i ovenstående afsnit). Nogle vælger at have al hosting eksternt, men driften in-house, andre vælger det modsatte, mens andre igen vælger en kombination. En god IT-leverandør vil hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din specifikke virksomhed, og denne løsning vil altid kunne justeres løbende.

Er du stadig i tvivl om, hvilke IT-ydelser, du kan eller bør outsource, er du velkommen til at tage fat i os. Kontakt os her.

Gratis e-bog:

4 spørgsmål, der sikrer en effektiv IT-drift

Download vores gratis e-bog, der giver dig 4 konkrete spørgsmål, du bør tage stilling til, hvis du vil sikre en effektiv IT-drift. E-bogen stiller skarpt på, hvad du bør overveje ift. outsourcing af din IT samt valget af IT-leverandør. 

E-bog om outsourcing og IT-drift | Comby

Seneste artikler

Hardware-as-a-Service: Alt i én løsning

Hardware-as-a-Service: Alt i én løsning

Hardware as a Service (HaaS) er en ny løsning som vinder mere og mere frem i IT-verdenen – og med god grund. HaaS-modellen tilbyder en lang række fordele, som ikke er set før ved leasing- eller lejeaftaler.Udskiftning til nye hardwareløsninger, kan for mange...