Hardware-as-a-Service: Alt i én løsning

maj 12, 2022 | IT-drift, IT-support

Hardware as a Service (HaaS) er en ny løsning som vinder mere og mere frem i IT-verdenen – og med god grund. HaaS-modellen tilbyder en lang række fordele, som ikke er set før ved leasing- eller lejeaftaler.

Udskiftning til nye hardwareløsninger, kan for mange virksomheder være et uoverskueligt projekt. Uanset om virksomheden skal have en ny netværks, server- eller printerløsning, er der flere spørgsmål, som melder sig. I hvor stor skala skal udstyret implementeres? Og skal det købes, lejes eller leases? Eller måske være en HaaS-løsning?

Hvad er HaaS?

HaaS står for Hardware as a Service, og er en servicebasseret forretningsmodel, hvor virksomheder får hardware, service og forbrug til et fast månedligt beløb. Det betyder, at it-udbyderen installerer hardwaren og derefter tager ansvaret for reparationer og vedligeholdelse af it-udstyret. Modellen kan både omfatte on-site og cloudbasserede tjenester, og er en fleksibel løsning, hvor du kan skalere op eller ned alt efter virksomhedens behov og udvikling.

Hvad er fordelene ved HaaS?

En HaaS-løsning kan spare din virksomhed for både tid og penge, og samtidig øge effektiviteten. Ved en HaaS-aftale tilbyder it-udbyderen en ”all inclusive” tjeneste, hvor de tager sig af al det praktiske lige fra installering, opdatering, løbende service og support.

Claus Ross Jacobsen, IT-konsulent hos Comby, siger følgende:

Det er en risikofri løsning for kunden. Går udstyret i stykker er det Combys ansvar, at de får en ny som virker. Vores kunder skal dermed ikke bruge tid og ressourcer internt i virksomheden på IT-problemer”.

Med en HaaS-løsning opnår din virksomhed en række fordele:

 

Bedre styring af cashflow

Med en HaaS-aftale skal du ikke betale et stort beløb up front. I stedet fordeles omkostningerne ud på et fast månedligt beløb. På den måde ved du præcist hvad din virksomhed skal budgettere med hver måned. Dette giver forudsigelighed i økonomistyringen – også selvom der skulle opstå problemer med dit hardware, da reparation, support og udskiftning til en ny enhed er inkluderet i den månedlige udgift.

 

Sikker og stabil drift

Med en HaaS-aftale er risikoen for nedetid minimeret, da aftalen inkluderer drift og proaktiv vedligeholdelse på udstyret. Det betyder også, at du ikke selv skal bruge ressourcer på tidskrævende IT-problemer. Kræver udstyret en længerevarende reparation, er det i stedet muligt at få ombyttet den defekte enhed til en ny.

Udover en stabil drift, får du med en HaaS-aftale også styrket IT-sikkerheden på virksomhedens hardware-enheder. Som IT-udbyder vil Comby sørge for, at hardwaren er compliant med de seneste opdateringer, hvilket lukker sikkerhedsbrister og gør din virksomhed mere robust overfor cyberangreb.

 

Tidssvarende IT-udstyr

IT-udviklingen går ekstremt hurtigt, hvor der hele tiden kommer nyt og opgraderet hardware-udstyr på markedet. Det betyder også, at hvis din virksomhed køber nyt IT-udstyr, mister det hurtigt sin markedsværdi.

På længere sigt, kan det derfor bedre betale sig at indgå en HaaS-aftale, da du nemt og enkelt kan opgradere virksomhedens hardware til nyere modeller, i stedet for at investere i nyt udstyr hvert andet eller tredje år.

Samtidig er HaaS-modellen en fleksibel løsning, hvor det er muligt at skalere op eller ned, afhængig af virksomhedens behov og budget.

Fordelene ved HaaS:

    • Undgår stor investeringspost
    • Fleksibel løsning med mulighed for tilpasning
    • Inkluderet service, support og reparation
    • Udskiftning til nyere hardware uden ekstra omkostninger

Hvad er forskellen på leasing og HaaS?

Der er en markant forskel i måden hvorpå en leasing- og en HaaS-aftale er skruet sammen:

Den store forskel på leasing og HaaS er, at en HaaS-aftale er meget mere fleksibel i forhold til kundens behov, da de har mulighed for at ændre i aftalen. IT-udbyderen tager altså ansvaret for, at løsningen fungerer optimalt under hele aftaleperioden”, forklarer Claus Ross Jacobsen.

I mange år har leasingaftalerne været på forhandlernes præmisser, hvor bindende kontrakter, har fanget deres kunder i op til flere år. I en traditionel leasingaftale er kundefokusset kun i salgsprocessen, hvor kundens aktuelle behov løses her og nu. Hvis en virksomheds behov ændrer sig over tid, og har brug for nyt udstyr eller andre løsninger, er det svært at ændre i aftalen. Alle resterende ydelser fra den gamle kontrakt overføres typisk til den nye kontrakt, eller der bliver etableret en yderligere aftale med nye forpligtigelser, og gør det derved umuligt at komme ud af. Den eneste mulighed for at komme ud af kontrakten, er ved at indfri hele kontrakten – og det kan blive en dyr omgang, da mange leasingaftaler har mange års varighed.

Med Hardware-as-a-Service opnår du langt større fleksibilitet, og har mulighed for at ændre i aftalen hvis behovet skulle opstå. Målet med en HaaS-aftale er at imødekomme kundernes reelle behov – nu og i fremtiden. Derfor er HaaS en agil løsning som hele tiden kan tilpasses virksomhedens udvikling, uanset om du vælger en server-, netværks-, kamera-, print- eller anden form for hardwareløsning.

Nedenfor ses et eksempel på, hvordan en printerløsning med afsæt i HaaS-modellen vil se ud hos Comby i forhold til en leasing-aftale eller kontakt køb.

Hvad er inklusiv Leasing kontant Printby Comby
Hardware X X X
Toner X X X
Service X X X
Uden binding* X X
Uden gældforpligtigelse X X
Support X
Erstatningsmaskine X
Mulighed for udvidelse/tilpasning X
Fast ydelse X

*Der kan forekomme et exit-fee reguleret ud fra, hvor længe aftalen har løbet. Beløbet vil dog aldrig være på størrelse med kontraktens værdi, som ved en leasingaftale.

Hos Comby tilbyder vi HaaS – Hardware-as-a-Service løsninger på:

Hos Comby tilbyder vi Haas – Hardware-as-a-Service løsninger på:

Printere (Læs mere om Printby

Netværk (Læs mere om CombyNet 

Systemer til overvågning (Læs mere om CombyCam )

Gratis e-bog:

4 spørgsmål, der sikrer en effektiv IT-drift

Download vores gratis e-bog, der giver dig 4 konkrete spørgsmål, du bør tage stilling til, hvis du vil sikre en effektiv IT-drift. E-bogen stiller skarpt på, hvad du bør overveje ift. outsourcing af din IT samt valget af IT-leverandør. 

E-bog om outsourcing og IT-drift | Comby

Seneste artikler