Derfor skal din virksomhed bruge ressourcer på IT-sikkerhed

jan 11, 2021 | IT-drift, IT-sikkerhed

Der findes to typer virksomheder: Dem, der ér blevet hacket – og dem, der ikke ved det endnu.

En undersøgelse udarbejdet til softwareudvikleren Bitdefender viser, at 86 pct. af IT-afdelingerne i danske virksomheder har oplevet et øget antal cyberangreb under coronakrisen.

Så styrk din IT-sikkerhed før det er for sent.

I Comby mener vi, at det er vigtigt at fokusere på en forebyggende indsats, specielt når det gælder IT-sikkerhed. Brug tid på at forstå, hvilke konsekvenser forskellige sikkerhedsbrud kan have for din forretning. På den måde kan du tilpasse dine investeringer i sikkerhed og dermed vurdere, hvilke risici der er til stede, og hvordan du kan optimere sikkerheden.

Ingen virksomheder kan være 100 procent sikre, men du skal vurdere, hvor dit sikkerhedsniveau er i forhold til den risiko du vil løbe. Tag højde for følsomheden af jeres data, og hvad et angreb kunne koste både på omdømme og økonomisk. Det viser sig, at forbyggende IT-sikkerhed oftest er den billigste.

Tænk på IT-infrastrukturen i din virksomhed på samme måde som din bolig. Her sørger du f.eks. for at tyverisikre eller installere et alarmsystem, så det er sværere for andre at komme ind i dit hus. Og som minimum låser du måske hoveddøren. Men hvor langt går du, når det gælder sikring af dine data. Du skal som minimum vurdere følgende:

  • Er virksomhedens data digitalt tilgængeligt?
  • Vil det være kritisk for din virksomhed at miste dem?
  • Vil det være risikabelt, hvis uvedkommende kigger med?
  • Har du hjemmearbejdspladser, som har direkte adgang til dine data?

Det er næsten umuligt (eller meget dyrt) at være 100 procent garanteret på IT-sikkerhed. Selvom der konstant udvikles nye trusler eller måder at hacke et netværk, så er et godt forarbejde og en kontinuerlig overvågning samt opdatering en måde at komplicere processen for it-kriminelle og forhåbentlig har du mulighed for at opdage det i tide. Er det for svært, og er udbyttet for en hacker potentielt for lille, så går de sikkert videre til naboen. Det handler om at være på forkant og inkorporere det i hele din IT-infrastruktur.

Nedenfor har Comby’s sikkerhedsteam samlet seks gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forhold til vurderingen af din IT-sikkerhed.

IT sikkerhed

6 gode råd til din IT-sikkerhed

1. Vær kritisk og sikker online

Vær opmærksom på hjemmesider, installation af programmer, modtagelse af e-mails, chat, direkte beskeder, vedhæftede filer, links og sociale netværk. For at sikre jer mest muligt, skal I sørge for at have et anerkendt anti-spam program, så I minimerer risikoen for virus. Det kan blokere både mails og hjemmesider, hvis noget virker mistænkeligt. Der findes utallige producenter af antivirus-produkter og det er vigtigt, at I vælger et anerkendt program, da det ellers blot vil skabe en falsk tryghed. Hav altid et kritisk øje på alt, hvad du får adgang til, også selvom det er kommet igennem et anti-spam program. Skip mails eller undlad besøg på websider, hvor man er i tvivl om afsenderens troværdighed.

Læs mere om vores Anti Spam her

 

2. Opdater dine IT-systemer

Dine IT-systemer er ekstra udsatte, hvis de ikke er opdaterede. Samtidig skal din virksomhed kun installere de nødvendige programmer, så der ikke er unødvendige ressourcer på opdateringerne. De systemer I ikke bruger jævnligt, vil udgøre en større risiko for adgang fra f.eks. hackere. Derudover skal I være specielt opmærksomme på systemer, som ikke længere supporteres af leverandøren.  

Læs mere om Comby Patch Management og Comby Software Distribution

 

 3. Husk sikkerhedspakker og firewall

På samtlige af virksomhedens computere skal I have sikkerhedspakker installeret, som indeholder firewall, antivirus, spamfilter og phisingfilter. Det svære ved disse løsninger er, at der er et utal af forskellige settings, som i større eller mindre omfang kan reducere muligheden for indtrængen. Sætter en enkelt bruger sine indstillinger forkert, så står døren på vid gab. Man kan i større virksomheder have et supplement fra en central firewall, som oftest er en bedre og mere sikker løsning til håndteringen af sikkerheden for mange computere på en gang. Hos Comby kan vi overvåge firewallen og sikre, at den konstant er opdateret. Og hvis der er usædvanlig aktivitet på netværket, kan vi gå i aktion – inden de når at komme igennem. Med en stærk firewall bygger du stærkere beskyttelse mod indtrængen fra uønskede personer.

Læs mere om vores løsning Comby Security her

 

4. Vær sikker på hvad netværket bruges til

Hvis enten det trådløse eller det kablede netværk i virksomheden er svagt eller fuldstændig usikkert, er det interessant for hackere. Med et usikkert trådløst netværk kan man køre forbi bygningen, parkere ude på vejen og surfe løs på jeres netværk. Gennem en kryptering af jeres trådløse netværk, er det kun virksomhedens ansatte, der har adgang til netværket og dets ressourcer. Konkret stiller du virksomheden bedst med et anonymt netværksnavn og en kompliceret krypteringsnøgle.

Læs mere om Comby Managed Internet her

 

 5. Topsikre kodeord

Generelt skal kodeord være over 8 cifre og med brug af både store og små bogstaver samt tal og symboler. Det gør det sværere at gennemskue. For at minimere risikoen for at et centralt password kompromitteres og kommer i de forkerte hænder, bør medarbejdere skifte deres kodeord regelmæssigt. For at være helt sikre bør I tilføje multifaktorgodkendelse. Det betyder, at brugerne skal godkende sig selv via en app, sms eller via et telefonopkald, hvilket gør din virksomhed endnu svære at hacke.

Læs mere om vores multifaktor autentifikation her

 

 6. Sikkerhedskopi

Et af de første spørgsmål var: Vil det være kritisk for din virksomhed at miste sine data? Der er garanteret nogle data, der er vigtigere end andre. Data som er afgørende for din virksomheds troværdighed, økonomi og overlevelse. Derfor bør I som minimum tage løbende sikkerhedskopi af virksomhedens vigtigste data, såsom patenter, økonomidata eller oplysninger om personale.

Læs mere om Comby Cloud Backup her

 

Hvis uheldet alligevel er ude, er en IT-beredskabsplan alfa og omega. Tidspres er en vigtig faktor, så det handler om at agere hurtigt og være effektiv for at begrænse skaderne. Sørg for at medarbejdere og ledelse alle sikrer en stærk og sikker digital adfærd. Ledelsen skal gå forrest og vise, at IT-sikkerhedsproducerer er noget, der følges. Medarbejdere bør undervises i IT-sikkerhed, så de er klædt godt på, og en sikkerhedspolitik kan være med til at give klare retningslinjer hele vejen rundt.

Skal vi hjælpe med din IT-sikkerhed?

Hos Comby mener vi, at IT bør ses som en række værktøjer, der kan understøtte dine forretningsprocesser. Det kan enten være ved at gøre dem bedre, billigere, hurtigere eller mere sikre. IT-sikkerhed er meget mere end kun antivirus, derfor tænker vi IT-sikkerhed ind i alt, hvad vi laver. Kontakt os og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Gratis e-bog:

4 spørgsmål, der sikrer en effektiv IT-drift

Download vores gratis e-bog, der giver dig 4 konkrete spørgsmål, du bør tage stilling til, hvis du vil sikre en effektiv IT-drift. E-bogen stiller skarpt på, hvad du bør overveje ift. outsourcing af din IT samt valget af IT-leverandør. 

E-bog om outsourcing og IT-drift | Comby

Seneste artikler

Hardware-as-a-Service: Alt i én løsning

Hardware-as-a-Service: Alt i én løsning

Hardware as a Service (HaaS) er en ny løsning som vinder mere og mere frem i IT-verdenen – og med god grund. HaaS-modellen tilbyder en lang række fordele, som ikke er set før ved leasing- eller lejeaftaler.Udskiftning til nye hardwareløsninger, kan for mange...